Á la carte

Vår a la carte serveras tisdag- lördag
 (ny meny från 6/5 se längre ner)

Förrätter/ Starters
(tisdag- lördag /Tuesday- Saturday)

Ät så mycket Du önskar från vår berömda salladsbuffé
Salad Bar – All you can eat from our famous salad bar
155kr

Smördegsbrioché
Skogssvampstuvning – Västerbottenost – sockerärtssallad – rostade pumpafrö
Puff pastry brioche – forest mushroom stew – Västerbotten cheese – sugar pea salad –
roasted pumpkin seeds

155kr

Jordärtskockssoppa
 Picklat rödlökssmör – krasse – fröknäcke
Artichoke soup – pickled red onion butter – cress – seed cracker

155kr

Antipasti
vitlöksstekt surdegsbröd
Antipasti – garlic fried sourdough bread
155kr
_____________________________________________________________

Filébuffé
Stor salladsbuffé med härliga blandsallader & hembakat bröd. Bl.a oxfilé, kalvytterfilé & kyckling.
Olika sorters såser, kryddsmör, potatis & grönsaker.
Large salad buffet with delicious mixed salads & homemade bread. For ex. beef fillet, veal tendeloin, chicken. Different kinds of sauces, spiced butter, potatoes & vegetables
Onsdag- Lördag: 350kr
Söndag- Tisdag: 300kr
inkl. kaffe/ inc. coffee

Vegetariska grönsaksbiffar
med tillbehör från buffén
Vegetarian vegetable patties with condiments from the buffet:
255kr
inkl. kaffe/ inc. Coffee
_____________________________________________________________

Huvudrätter/ Main courses
(tisdag- lördag /Tuesday- Saturday)

Rödingfilé ”mie de pain”
Sandefjordssås – dillpuré
Trout fillet ”mie de pain” – Sandefjord sauce – dill puree
305kr

Kalvschnitzel
ansjovis- & pepparrotssmör – citron- & persiljesvängda haricote verts – sockerstekt potatis – rödvinssås

Veal schnitzel – anchovy and horseradish butter – lemon & parsley swirled green beans – sugar fried potatoes – red wine sauce
265kr

Rödvinsbrässerad oxkind

potatis- & jordärtskockspuré – tryffelcaramel – friterad palsternacka
Red wine braised beef cheek – potato & artichoke puree – truffle caramel – fried parsnips
305kr

Bakad rotselleri
sotad Savoykål – ljummen senapsvinaigrette – rostade hasselnötter
Baked celeriac – smoked Savoy cabbage – warm mustard vinaigrette – roasted hazelnuts
195kr

Efterrätter/ Desserts  á 115kr

Glass au four
Glace au four

Marängswiss
i chokladfylld våffla
Swiss Meringue in a chocolate-filled waffle

Blå kornblomst
torkad aprikos – ört- & kolasås – fröknäcke
Blue cheese – dried apricot – herb & caramel sauce – seed cracker

Chokladfondant
krusbärs- & limecoulis – myntagrädde
Chocolate fondant – gooseberry & lime coulis – mint cream

Husets dessert fråga er servitör/servitris
The house dessert, ask your waiter/waitress

Husets tryffel
House truffle 45kr

_____________________________________________________________________________________________________________

Vår a la carte serveras tisdag- lördag
 (gäller från 6/5)

Förrätter/ Starters
(tisdag- lördag /Tuesday- Saturday)
Gäller Från 6/5

Vit sparrissoppa
picklad silverlök – rostade pumpafrö – ramslöksolja
White asparagus soup – pickled silver onions – roasted pumkins seeds – ramson oil
155kr

Räksmörgås
solrosrågbröd – krispsallad – dillmajonnäs – kokt ägg
Shrimp sandwich – sunflower rye bread – crispy salad – dill mayonnaise – boiled egg
 
155kr

Bruschetta
 surdegsbröd – tomater – basilika – svarta oliver – vårlök
Bruschetta: sourdough bread – tomatoes – basil – black olives – spring onions
125kr

Burratta
 
vårtomater – brödkrutonger
Burrata – cherry tomatoes – bread croutons
155kr

Vegetarisk antipasti
Hummus – olivtapenad – grillad paprika – oliver – marconamandlar – padrones – surdegsbröd
Vegetarian antipasti: Hummus – olive tapenade – grilled peppers – olives – marcona almonds – padrones – sourdough bread
155kr

Salladsbuffé/ salad buffet
155kr

Huvudrätter/ Main courses
(tisdag- lördag /tuesday- Saturday)

Gravad lax
dillstuvad potatis
Cured salmon – creamy dill potatoes
265kr

Fish & chips
(torsk) – grönärtspuré smaksatt med Västerbottenost
Fish (cod) & chips – pea purée flavored with Västerbotten cheese
265kr

Kalvschnitzel
citrondressad potatissallad – rödvinssås – vitlökssmör
Veal schnitzel – lemon dressed potatio salad – redwine sauce – garlic butter
265kr

Apelsin- & chilibakad grissida
Coleslaw – friterad klyftpotatis
Orange & chilli baked pork side – coleslaw – potato wedges
305kr

Efterrätter/ Desserts á 115kr
(tisdag- lördag /tuesday- Saturday)

Rabarbertartlette
vit chokladmousse

Rhurbarb tartlet – white chocolate mousse

Marängswiss
i chokladfylld våffla
Swiss Meringue in a chocolate-filled waffle

Sommardessert
jordgubbar – flädersorbet – vaniljglass – maräng
Strawberries – elderflower sorbet – vanilla ice cream – meringue

Friterad camembert
hjortronsylt – friterad persilja – fröknäcke
Deep fried Camembert – cloudberry jam – crisp bread