Festmenyer
Förrätter/ starters
Rotfruktssoppa
rostade kastanjer – champinjoner – hårdost – krasse – surdegsbröd
Root vegetable soup – roasted chestnuts – mushrooms – hard cheese – cress – sourdough bread
165kr
Buratta
sallad på semitorkad- & syltad tomat – picklad rödlök – basilikavinaigrette – hembakad foccacia
Burrata with salad on semi-dried & pickled tomato – pickled red onion –
basil vinaigrette – home made foccacia
175kr
Smördegsbrioche med skogssvampsstuvning
friterad persilja – höstsallad på kål & bönor – tryffelvinaigrette
Puff pastry brioche with stewed forest mushrooms – fried parsley –
autumn salad on cabbage & beans – truffle vinaigrette
175kr
Kallrökt lax
wasabicrème – sesamfrö – asiatisk kålsallad – lime- & korianderolja – rostade cashewnötter
Cold smoked salmon – wasabi cream – sesame seeds – Asian cabbage salad –
lime & coriander oil – roasted cashew nuts
195kr
Marinerade kräftstjärtar
Västerbottencrème – picklad gurka – sojabönor – smördegspinne med kummin & havssalt
Marinated crayfish tails – hard cheese crème – pickled cucumber – soybeans –
puff pastry stick with cumin & sea salt
195kr
Coppa
getost – marinerad svamp – zucchini – aubergin- ruccola – tomataioli – hembakad foccacia
Coppa – goat cheese – marinated mushroom – zucchini – eggplant – arugula – tomato aioli – homemade foccacia
175kr
Varmrätter/ main courses
Halstrad rödingfilé
Sandelfjordsås – citron- & dillduchesse – betor – savoykål
Grilled char fillet – chive sauce – lemon & dill duchesse – beetroots – savoy cabbage
345kr
Kokt torskrygg
pepparrotssås – brynt blomkål – kapris – körvel – dillpotatis
Boiled cod loin – horseradish sauce – browned cauliflower – capers – chervil – dilled potatoes
375kr
Bönfylld portabello
tomatrisotto – brynt pak choi
Bean-stuffed portabello – tomato risotto – browned pak choi
195kr
Variation på tupp från Tockafarmaren
rotselleripuré – brynt äpple & spetskål – rödvinssås
Variation on rooster from Tockafarmaren – celeriac purée – browned apple & pointed cabbage – red wine sauce
335kr
Kalvytterfilé Provençale
parmesan- & potatisbakelse – brynt svamp – zucchini – tomatbearnaise
Veal fillet Provençale – parmesan & potato pastry – browned mushrooms – zucchini – tomato béarnaise
375kr
Stekt tuppbröst från Tockafarmen med Västerbottenkaka, tryffelcaramel & konfiterad lök
Fried rooster breast from Tockafarmen with Västerbotten cake, truffle caramel & confit onions
320kr
Pepparstekt vildsvinsfilé
rotfruktsgratäng – brynt brysselkål – lingon – skogssvampssås
Pepper-fried wild boar fillet – root vegetable gratin – browned Brussels sprouts – lingonberries – forest mushroom sauce
355kr
Desserter/ desserts
Moccaparfait
skogsbär – maräng
Mocca parfait – wild berries – meringue
135kr
Vaniljparfait
jordgubbssås – citronmousse – vit choklad
Vanilla parfait – strawberry sauce – lemon mousse – white chocolate
135kr
Trippel chokladtårta
körsbärssås – lättvispad grädde
Triple chocolate cake – cherry sauce – light whipped cream
135kr
Citron- & marängpaj
rostad mandel
Lemon & Meringue Pie – Roasted Almond
135kr
Tartlette
rårörda skogsbär – chokladganache – citronmousse
Tartlet – sugered forest berries – chocolate ganache – lemon mousse
135kr
Till kaffet/ to the coffee
Rådhuskällarens chokladtryffel 35kr/st
Priserna inkl. 12% moms, gäller för minst 12 personer, samma meny till hela sällskapet & bokas senast 5 dagar innan
Prices inc. 12% tax, minimum 12 pax, same menu for all, & must be booked 5 Days in advance